Halloweenpynt | Pynt & dekorasjon til Halloweenfesten

I denne kategorien har vi samlet alle tenkelige former for pynt til Halloween. Så uansett om du skal pynte opp til en hyggelig uhyggelig fest i klubben eller en gjennomført Horror-utgave av en Halloweenfest, så har vi pynten du leter etter.

Selv samme pynt er delt opp i forskjellige kategorier, så du lett kan få et overblikk over hva som finnes av forskjellige former for Halloweenpynt.

I kategorien ”Body parts” finner du anrevne lemmer, blodige organer og andre former for likdeler du kan pynte opp med hvis du tør. Vi har også samlet alt som heter skjeletter, kranier og knokler i sin egen kategori av pynt. Vi har også en avdeling utelukkende med edderkopper, rotter, flaggermus og andre dyr og kryp, til deg som synes at dette pynter…..

Produkter

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Hvorfor pynter vi opp til Halloween

Tradisjonen med å pynte opp til Halloween som vi kjenner det i dag, kommer i prinsippet fra Mexico!

Mexicanske emigranter i USA har med feiringen av deres Dias de los Muertos (De dødes dag) brakt Halloween innenfor.

Hvor Irske emigranter typisk kledde seg ut og pyntet opp med gresskarlanterner utenfor, for å narre eller skremme de døde, pynter mexicanerne opp inne og inviterte deres avdøde familiemedlemmer og kjære inn til fest.

Til Dias de los Muertos ville man sikre at de døde følte seg hjemme og siden de bodde på kirkegårder, pyntet man opp med gravstener, skjeletter, kranier (Sugarskulls), flaggermus og annet kryp. For de avdøde en "hyggelig" atmosfære.

I motsetning til vår tids Halloweendekorasjon, som gjerne skal være så uhyggelig som mulig, var og er pynten til Dias de los Muertos dekorert nærmest festlig i sine farger og uttrykk.

Halloweenpynt

Sett fra det perspektivet gir det mening at vi pynter opp med skjelettrester, avrevne lemmer, spindelvev og alt mulig annet uhyggelig vi assosierer med stemningen på en mørk, kald og skummel kirkegård.

At Halloweenfigurene og annen pynt kan snakke og bevege seg, gjør det kun mer realistisk, for de døde levde jo på nettopp denne spesielle kvelden én gang i året.

Det faktum at mange av figurene vi pynter med til Halloween også avspeiler demoner og hekser skyldes kirkens forsøk på å annektere den opprinnelig Irske (Keltiske) tradisjonen Samhain, som ligger til grunn for den moderne Halloweenfeiringen.

Pynten vi bruker til Halloween er altså en stor mix av mexicanske, irske og kristne tradisjoner, og symboler tilsatt en stor porsjon amerikansk forkjærlighet for storhet og ikke minst strøm…..

Derfor bruker vi gresskar som pynt til Halloween

Hovedsymbolet for Halloweenpynt er kanskje gresskarlanternen, som er udødeliggjort via sagnet om Jack O’lantern, som levde et helt liv i synd og lurte djevelen flere ganger. Da Jack endelig døde, ble han avvist i himmelen, og også i helvete. Djevelen gav Jack et stykke kull, så han i det minste hadde lys på vei tilbake til jorden. Ifølge sagnet skar Jack en lykt av en turnip og la det brennende kullet i lykten. Den dag i dag vandrer han i lyset fra lykten, hvileløst frem og tilbake mellom helvete og himmelen.

Av praktiske årsaker, erstattet de Irske emigrantene turnipslykten med en gresskarlanterne, da denne både var lettere tilgjengelig i deres nye hjemland, men også lettere å skjære lykter av.

Og således er Jack O’lanterns turnipslykter blitt erstattet av vår tids ikoniske Halloweendekorasjon; Gresskarlanternen.

Festtema har alle former for Halloweendekorasjon

I denne kategorien har vi samlet alle tenkelige former for pynt til Halloween. Så uansett om du skal pynte opp til en hyggelig uhyggelig fest i  klubben eller en gjennomført Horror-utgave av en Halloweenfest, så har vi pynten du leter etter.

Selv samme pynt er delt opp i forskjellige kategorier, så du lett kan få et overblikk over hva som finnes av forskjellige former for Halloweenpynt.

I kategorien ”Body parts” finner du anrevne lemmer, blodige organer og andre former for likdeler du kan pynte opp med hvis du tør. Vi har også samlet alt som heter skjeletter, kranier og knokler i sin egen kategori av pynt. Vi har også en avdeling utelukkende med edderkopper, rotter, flaggermus og andre dyr og kryp, til deg som synes at dette pynter…..

Halloweenpynten er ikke skikkelig amerikansk uten en Halloweenfigur som enten lyser, snakker, kan bevege seg, eller alle tingene på én gang. Derfor har vi også samlet alt av denne form for pynt i sin egen kategori med ”lys, lyd & bevegelse” eller Halloween props som amerikanerne selv kaller denne formen for Halloweendekorasjon.

Halloweendepynt & dekorasjoner

Ordet Halloween stammen fra det engelske ”all hallows eve”, som er et gammelt uttrykk for ”alle helgeners aften” – aftenen før allehelgensdag. I følge folketroen var denne aftenen forbeholdt hekser, gjenferd og mørkets makter, som kom frem for å håne de helgenene man feiret dagen derpå.

I dag er Halloween ensbetydende med flott pynt, god stemning og grøss, hvor man blant annet kan oppleve gresskarlykter, uhyggelige festligheter for voksne, og utkledde barn ute etter søtsaker.

I denne kategorien har vi hos Festtema.no samlet alt man kan ønske seg av pynt og dekorasjoner til Halloween. Her finner du alt fra klassisk Hollywoodpynt med edderkopper og heksegryter, til skrekkinngytende dekorasjoner som bevegelige Halloweenfigurer med lyd og sensoraktivering, samt blodige avrevne lemmer og zombiehoder som garanterer uhyggelig stemning.

Klassisk Halloweenpynt til hyggelig uhygge

Den 31. oktober er festdag for spøkelser, hekser, skjeletter, zombier og alverdens andre fantasifigurer. Dette skal selvfølgelig kunne sees i dekorasjonene på den klassiske Halloweenfesten. Her kan du for eksempel pynte med lanterner, henge opp gjenferd i trærne og pynte vinduer med hodeskaller og plastikkflaggermus.

Hos Festtema.no har vi et bredt utvalg av Halloweenpynt, som med fordel kan anvendes i forretninger og restauranter. For eksempel kan du bruke våre mange forskjellige Halloweenbannere til en rask og enkel vekkdekorasjon i restauranten. På butikkvinduet kan du sette vindusklistemerker med Halloweenmotiver, eller bruke realistiske edderkopper og kunstig edderkoppspinn i butikkens Halloweenutstilling.

Ønsker du et skikkelig heksetema finner du et stort utvalg av heksekostymer, hatter, koster, krystallkuler og dampene kjeler, som kombinert med edderkopper og flaggermus kan skape den perfekte ramme for ditt uhyggelige arrangement.

Gresskar er en uunværlig rekvisitt i feiringen av Halloween, uansett om det er i butikken eller hjemme. De tradisjonelle, uthulede gresskarene med utskårne ansikert blir oftest plassert ved hoveddøren, mens de mindre, fargerike gresskarene blir satt opp i fine høstdekorasjoner med blomster, grener og bær.

Skap en uhyggelig stemning med Halloweendekorasjoner

Hvis festen skal være dekorert etter alle kunstens regler, hvor selv de voksne krymper seg i forskrekkelse og redsel, skal du bruke våre mange skremmende Halloweenfigurerer med lyd, lys og bevegelse. Her kan du blant annet finne gjenferd, klovner og hekser i flere størrelser.

Er du Halloweenentusiast, som vi er på Festtema.no, finner du masse imponerende Halloweenpynt i vårt brede sortiment. Du kan for eksempel velge mellom sorte ballonger, hodeskallekonfetti, Halloweenbannere med hekser og zombier, samt uhyggelige flaggermusguirlandere.

Hvis du skal servere gyselige Halloweenretter til festen, har vi også masse engangsservice for Halloween. Du vil finne alt fra kopper og tallerkner, til servietter med bloddtryppende motiver.

Vi tar imot alle forespørsler, og du kan alltid kontakte vår kundeservice hvis du har noen spørsmål om våre Halloweenprodukter, eller hvis det er noe du ikke kan finne i vår butikk. Du når oss på telefon 23 96 05 99. 

 
Halloween pynt
Minimal Price: kr19.00
Alt til Halloween på lager. Hurtig levering og den bedste service.