Halloweenmasker | Uhyggelige masker

Hos Festtema er vi gærne etter Halloween og derfor har vi også samlet et stort utvalg av uhyggelige, fete og gøyale masker. Alle Halloweenmasker er samlet i denne kategorien, slik at du lett kan få et overblikk over de mange mulighetene; Jasons hockeymaske, en maske med larver, råttent Zombieansikt eller et forvrengt Gresskar-ansikt for bare å nevne et par stykker. Dyremasker er også populære til Halloween, men de har deres helt egen kategori.

Produkter

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Halloween masker

Bruk av masker til Halloween har en lang tradisjon bak seg og kan spores helt tilbake til den oprinnelige Keltiske tradisjonen Samhain som er opprinnelsen til vår tids Halloween.

Her brukte man masken som forkledning, når man skulle bevege seg utendørs den 31. oktober. Man forsøkte simpelthen å maskere seg som de døde som ferdes blant de levende, på deres ferd mot det neste liv.

Masken var et forsøk på å likne de døde, og derfor var det logisk at masken avspeilet hvordan en død person så ut. Kraniemaske, skjelettmaske og hva vi i dag ville kalt en zombiemaske, var helt alminnelige og ikke brukt for å skape frykt, men tvert imot for å skape trygghet.

Våre dagers Halloweenmasker er således svært tro mot den opprinnelige tradisjonen, bortsett fra at vi tar masker på til Halloween for å skremme – jo mer uhyggelig dess bedre.

Klassiske Halloweenmasker

Man kommer ikke utenom at de klassiske maskene til Halloween er djevelmasker, heksemasker, kranie- eller skjelettmasker og zombiemasker. Disse er alltid populære - altså mer eller mindre tradisjonelle Halloweenmasker.

Også ”Plague doctor” masken er hyppig anvendt til Halloween. Masken ble opprinnelig brukt av leger under svartedauden (pesten) i det 14. århundret, hvor man trodde den fuglelignende masken med det lange nebbet forhindret spredning av luftbåren smitte.

Pesten krevde som kjent et uhyggelig høyt antall menneskeliv og masken er skikkelig creepy i seg selv, da den dekker hele hodet og har et langt spisst og krummet nebb. Plague Doctor masken er således en super eksponent for en ordentlig Halloweenmaske – Spesielt for de som kjenner historien bak.

Moderne Halloweenmasker

Vi har solgt Halloween utkledninger og masker i mange år og har gjennom tiden sett en tydelig utvikling i hvilken type Halloweenmaske som trender fra år til år.

Vi kan tydelig merke hvilke filmer som har vært populære, og her treffer masker/ karakterer fra grøsser og ”splatter” filmer alltid: Michael Myers masken, SAW masken og senest masker fra filmen ”The walking dead. I 2017 var klovnen fra Steven Kings IT super ettertraktet, så det spørs om ikke den treffer godt igjen i 2019 når klovnen Penny Wise får nytt liv i IT 2.

Generellt opplever vi at klovnemasker, og gjerne i en eller annen uhyggelig form, er stadig mer populære til Halloween. Spesielt blant gutter og yngre menn.

Men også Gay Fawkes masken, kjent fra filmatiseringen av V for Vendetta og som siden har blitt brukt av blant annet hackergruppen Anonymous har vært en hit.

I senere tid har det også vært en tendens til at mexicanske ”dia de los muertos” masker, som er flott utførte og til tider vakkert dekorerte skjelettmasker vinner innpass til Halloween.

Men mest oppsiktsvekkende er det kanskje at ryktet sier at Donald Trump masken var den mest solgte masken til Halloween i Mexico i 2016 – mere skremmende blir det visst ikke…

 
Halloween masker
Minimal Price: kr34.00
3
Alt til Halloween på lager. Hurtig levering og den bedste service.