28.12.2022

Pinatas - Sådan gør du

Piñata-underholdning til barnebursdag.

Piñata, Piñata, Piñata! 

En piñata er vanligvis en hul, fargesterke figur laget av pappmache. Den er fylt med alt fra konfetti til søtsaker og leker. Piñatas er en mer eller mindre fast del av byfester, bursdager og andre feiringer i Mexico. Her er det hovedsakelig barn med bind for øynene som prøver å stikke hull i piñataen for å få tak i innholdet.

Er Piñata meksikansk?

Som antydet ovenfor er det mange fellestrekk i de ulike tradisjonene på tvers av geografi og kulturer. Kanskje fordi de fleste kulturer etter hvert er et stort konglomerat av alle kulturer, kokt sammen over tid og under ulike styreformer. Eller fordi vi mennesker er grunnleggende enkle skapninger som bruker fantasien vår basert på tingene som omgir oss og skaper «løsninger» med de tilgjengelige verktøyene som nå er tilgjengelig, uavhengig av hvor i verden vi befinner oss. Uansett er det sikkert at kineserne også hadde en lignende tradisjon med dyrelignende figurer, fylt med korn, som ble knust som en del av deres måte å feire det kinesiske nyttåret på. Hvis vi kan stole på Marco Polos beretninger om hans egne opplevelser i Kina datert før 1300-tallet. Så spørsmålet er om piñataen stammer fra aztekerne i Mexico, kineserne og solens rike eller et annet sted.

Hvordan bruke en Piñata

Uansett hvor piñataen kommer fra, er en pi god underholdning for en barnebursdag eller fest med et meksikansk tema. Bruken av en piñata er veldig lik danskenes karneval; du slår piñataen etter tur, med en pinne, til piñataen knekker og godsakene faller ut. I praksis er det imidlertid bare noen få ting du bør være oppmerksom på og også en rekke triks som forlenger spillet og øker underholdningsverdien for alle. Slik henger du piñataen Alle piñatas Party Theme selger er utstyrt med en plastlist "på toppen" av piñataen (på esel, hest, enhjørning og andre dyrepiñataer er det i nakken). Denne stripen er til å henge piñataen i. Men husk å henge piñataen høyt, slik at det ikke er mulig for deltakerne å "treffe" opphenget - du må treffe siden av piñataen. - hvis du «smeller ned» på opphenget, rives opphenget løs uten at piñataen punkterer. 

Hvordan fylle Piñataen 

Alle våre piñataer har et hvitt klistremerke som markerer et område (ca. 7-8cm i diameter) hvor det er et hull i selve pappmachen under silkepapiret. Klipp et kryss, med en skarp kniv eller saks, i det hvite klistremerket og du har muligheten til å fylle piñataen med det du måtte ønske. Vi anbefaler at du ikke bare fyller piñataen med frukt eller andre tunge ting, da dette øker sannsynligheten for at piñataens oppheng rives løs før det slås hull i piñataen.

Triks for Piñata-spill 

For det første må du alltid huske at piñataen må henge høyt, slik at opphenget ikke er piñataens svake punkt. For det andre, ikke bruk en balltre eller klubbe som er for tung. Vi anbefaler en piñata-pinne. Den er helt riktig i forhold til kjolen og den er for de festligste pyntet. Men du kan også bruke en gren eller et stykke elektrikerrør av passende lengde (maks. 80 cm.)

Triks nr 1 

Heng piñataen fra et "løst" tau slik at en voksen kan heve og senke piñataen etter behov når deltakerne skal slå. Da kan du både beskytte deg mot å treffe fjæringen, men enda viktigere, du kan "fjerne" piñataen slik at deltakeren ikke treffer i det hele tatt!

Triks nr 2 

Blindbind deltakerne når de skal slå. Da er nøyaktigheten mye mindre, noe som gjør at de voksne også kan delta og spillet utvides betydelig med mye latter og gisp som bonus. – Bruk eventuelt vår piñata-maske, da er det enkelt å bytte fra deltaker til deltaker. 

Triks nr 3 

Snu deltakerne rett før de slår og etter at de får bind for øynene. Igjen er spillet betydelig utvidet og barna elsker å le av voksne som slår feil, snubler eller bare ser dumme ut. 

Nyt.
Kategorier som matcher søket ditt