Alt til din Oktoberfest - kostymer, dekorasjoner og utkledning - Festtema. pappmann og pappdame. tyrolerfest.

Oktoberfest | Autentisk oktoberfest pynt & kostymer som i München

Gjør din Oktoberfest til en uforglemmelig opplevelse med vårt fantastiske utvalg av kostymer og festdekorasjoner i ekte bayersk Oktoberfest-stil!

Skap den perfekte stemningen og forvandle stuen, festlokalet eller hele festivalområdet til en autentisk folkefest med vårt omfattende utvalg av tyrolerpynt. Enten du skal ha en privat fest eller arrangere et større arrangement, har vi alt du trenger for å skape den rette stemningen - bortsett fra øl!

Oktoberfestklærne våre er en fest i seg selv! Ta en tur tilbake i tid og kle deg ut som om du var i et ekte kongelig bryllup med vårt brede utvalg av oktoberfestdekorasjoner som gir lokalet eller arrangementet ditt den rette stemningen.

Våre dekorasjoner med Bavaria-tema omfatter fargerike bannere, gigantiske ølkrus, hengende kranser i de tradisjonelle blå og hvite fargene, wiesn-kroner og mye mer. Med våre dekorasjoner kan du skape en autentisk bayersk opplevelse som vil imponere gjestene dine. Gjør deg klar til å skåle, danse og feste som aldri før.

Bestill oktoberfestklær og pynt nå og ta festen til et nytt nivå!

Filter

Rutete Oktoberfest tallerkener m/små Rom, 8 stk.

Innhold: 8 stk. (kr 5,00 / 1 stk.)

kr 40,00

50 Ballonger, Hvit

Innhold: 50 stk. (kr 1,56 / 1 stk.)

kr 78,00

Artige Oktoberfest Papir Briller, 8 stk.

Innhold: 8 stk. (kr 5,00 / 1 stk.)

kr 40,00

Bayer flagg

kr 6,00

Bayer hatt grå

kr 62,00

Bayer serpentiner

Innhold: 2 stk. (kr 27,00 / 1 stk.)

kr 54,00

Blå Ballonger, 50stk

Innhold: 50 stk. (kr 1,56 / 1 stk.)

kr 78,00

Blå Pepitaternet Servietter

Innhold: 20 stk. (kr 2,30 / 1 stk.)

kr 46,00

Grå Tyroler Vest

kr 462,00

Grå tyrolerhatt

kr 110,00

Helga parykk

kr 230,00

Hvide Frokostservietter 33 x 33 cm, 25 stk.

Innhold: 25 stk. (kr 1,60 / 1 stk.)

kr 40,00

Hvide Luksus Servietter, 40 x 40 cm

Innhold: 25 stk. (kr 4,16 / 1 stk.)

kr 104,00

Den ultimate guiden til Oktoberfest

Oktoberfesten i München har sin opprinnelse i Tyskland og har en historie som går helt tilbake til begynnelsen av 1800-tallet. Den første Oktoberfesten ble arrangert i 1810 for å feire bryllupet mellom kronprins Ludwig av Bayern (senere kong Ludwig I) og prinsesse Therese av Sachsen-Hildburghausen.

Den opprinnelige Oktoberfesten varte i fem dager og inkluderte hesteveddeløp, parader, musikk, dans og øl. Arrangementet ble så populært at man bestemte seg for å gjenta det hvert år, og det har siden vokst til å bli verdens største ølfestival. Oktoberfesten i München tiltrekker seg nå millioner av besøkende hvert år fra hele verden, med anslagsvis 6 millioner besøkende hvert år.

Verdens største ølfestival, og den største Oktoberfesten noensinne målt i antall besøkende, var i 1985 da 7,1 millioner mennesker besøkte Theresienwiese.

Hvis Oktoberfestens storhet måles i mengden øl som drikkes, må vi tilbake til 1910, da det ble drukket mer enn 1 200 000 liter øl. En rekord som ikke har blitt slått siden - ikke engang i 1985.

Oktoberfesten, som er kjent for sine store øltelt, er den dag i dag et stort arrangement der besøkende kan nyte tradisjonell tysk mat, drikke store mengder øl fra Masskrüge og delta i festlige aktiviteter som musikk, dans og karuseller.

I fjor (2022) var det nesten 40 øltelt, hvorav det største, Hofbräuhaus, hadde plass til rundt 10 000 gjester, mens det minste Glöckle Wirt "bare" hadde 98 sitteplasser. Hvis du planlegger å besøke Oktoberfest i München, anbefaler Festtema at du gjør litt research og bestiller bord i det eller de teltene du ønsker å besøke.

Du finner alltid oppdatert informasjon om aktuelle arrangementer, spesialarrangementer, lokale butikker og overnattingsmuligheter på Oktoberfestens offisielle nettside.

En tommelfingerregel er at de "små teltene" er egnet for "mat og øl", mens de store teltene er satt opp for "ØL og mat"!

Ikke vær redd for å komme for tidlig på dagen. Spesielt i de store teltene er festen i full gang fra tidlig morgen (serveringen starter kl. 10.00) til tappekranene stenger rundt kl. 22.30. De små teltene, matbodene og vinbarene holder åpent litt lenger.

Når begynner Oktoberfesten i München (2023)?

Årets Oktoberfest starter 16. september kl. 12.00 når borgermester Dieter Reiter tapper den første ølen i Schottenhamel Festhalle.

Den 188. utgaven av Oktoberfest arrangeres fra lørdag 16. september til tirsdag 3. oktober (helligdag i Tyskland).

Hvilket øl drikker man på Oktoberfest?

Det drikkes mange forskjellige typer øl på Oktoberfest i München, men Oktoberfest har også sitt eget offisielle øl, "Oktoberfestbier" eller "Wiesnbier".

Wiesnbier er en spesiell øltype som er brygget spesielt for feiringen. Wiesnbier er en variant av den tyske ølstilen Märzen, og brygges vanligvis bare av de seks store bryggeriene i byen som har en lang tradisjon for å levere øl til feiringen.

Oktoberfestbier har noen karakteristiske kjennetegn:

Maltsmak: Ølet har en fyldig og maltpreget smak med toner av karamell og sødme. Ølet er fyldig og har en behagelig balanse mellom sødme og bitterhet.

Styrke: Oktoberfest-øl er vanligvis moderat alkoholholdig, vanligvis mellom 5 og 6 volumprosent alkohol.

Gyllen farge: Ølet har en gyllen til ravgylden farge som bidrar til at det ser godt ut.

Under oktoberfesten serveres ølet vanligvis i store enliters ølkrus som kalles "Maßkrug". Dette er en integrert del av festlighetene og bidrar til den festlige stemningen.

Hva du kan spise på Oktoberfest

Oktoberfesten i München er ikke bare kjent for øl, selv om man av og til skulle tro det. Maten er en sentral del av Oktoberfest, som er kjent for sin deilige og tradisjonelle lokale mat. Det serveres et bredt utvalg av retter under feiringen, og selv om det finnes vegetariske og glutenfrie alternativer, er mange av dem basert på bayerske og tyske mattradisjoner.

Hvis du vil gå all-in og servere klassisk oktoberfestmat, anbefaler vi at du velger blant følgende retter:

Weisswurst: En klassisk bayersk pølse laget av hakket kalvekjøtt og krydret med friske urter. Weisswurst serveres tradisjonelt med både varm og søt sennep og ferskt brød.

Schweinshaxe: Dette er et saftig og sprøtt svineskank som marineres og deretter stekes eller grilles. Schweinshaxe serveres vanligvis med potetpuré, surkål og brød.

Stekt kylling: Helstekt kylling som krydres og tilberedes i ovn eller på grillen. Brathendl serveres gjerne med potetsalat eller poteter og sauser.

Brezeln: Det store, myke og saltede brødet er et symbol på Oktoberfesten. Disse fantastiske bakverkene serveres ferske og varme og nytes gjerne med en god porsjon smør. Brezeln er teknisk sett det samme som en kringle, bare ikke den tørre, kringleaktige varianten vi kjenner fra danske supermarkeder. ....

Surkål: Surkål er en tradisjonell fermentert kålrett som serveres som tilbehør. Den syrlige og knasende kålen gir en herlig smak og tekstur til måltidene.

Käsespätzle: Kanskje kjenner du denne retten fra skiferier i Alpene? Käsespätzle er en deilig og solid rett med håndlagde eggnudler tilberedt med revet ost og løk. Käsespätzle serveres vanligvis som et vegetarisk alternativ og kan være en smakfull kombinasjon av ost og pasta.

Apfelstrudel: Oktoberfesten byr også på deilige desserter, og en av de mest kjente er apfelstrudel. Denne eplepaien består av tynne skiver av epler, smaksatt med kanel og sukker, pakket inn i sprø butterdeig og servert med vaniljesaus eller kremfløte.

Oktoberfesten er ikke bare kjent for øl og musikk, men også for sin deilige mat. Hvis du noen gang har vært på Oktoberfest eller bare er interessert i tysk mat, vil du elske å lese om noen av de mest populære rettene som serveres under festlighetene.

En klassiker på Oktoberfest er Weisswurst. Denne bayerske pølsen er laget av hakket kalvekjøtt og smaksatt med friske urter. Weisswurst serveres tradisjonelt med både varm og søt sennep og ferskt brød. Det er en festlig og smakfull rett som passer perfekt til en koselig kveld med venner og familie.

Er det noen dresskode under oktoberfesten?

Det er ingen formell kleskode for Oktoberfest i München, men i 1887 ble lederhosen og Dirndl gjort til offisielt oktoberfestantrekk.

Lederhosen er utbredt, særlig blant menn, men også blant kvinner. Dirndl er fortsatt det vanligste tyrolerantrekket for kvinnelige gjester. Men med mer enn 5 millioner turister fra fjern og nær er det ikke alle som dukker opp i tyrolerklær.

Hvor kan man kjøpe Oktoberfest-klær?

Festtema har Danmarks største butikk hvor du også kan prøve oktoberfestklærne før du bestemmer deg. Butikken ligger i Skovlunde utenfor København og har åpent 6 dager i uken året rundt.

Her finner du alt fra originale lederhosen og Dirndl' til ekte tyrolerkjoler og billigere tyrolerkostymer. Autentiske tyrolerhatter, skjorter, sokker og sko.

Du kan også kjøpe alt på festtema.no, og vi sender fra dag til dag i hele Norden.

Hvor kan man kjøpe oktoberfestpynt?

Du kan kjøpe oktoberfestpynt hos Festtema, vi har et stort utvalg av oktoberfestpynt hele året, og du kan bestille alt på nettet .

Hos Festtema kan du kjøpe oktoberfestpynt enten du skal pynte til en privat fest eller den store byfesten med tyrolertema. Vi selger via nettsiden her og i butikken. Hvis du trenger dekorasjoner, pynt eller kostymer i store kvanta eller med eget design/logo, kan vi også håndtere det, så du kan kontakte oss via kontaktskjemaet her.

Om Oktoberfest Oslo

Oktoberfest i Oslo er den største oktoberfesten i Skandinavia og finner sted på Youngstorget i tre helger i oktober; 12. - 14. oktober, 19. - 21. oktober og 27. - 28. oktober.

Dørene åpner kl. 15.00 på hverdager og kl. 12.00 på lørdager.

Kategorier som matcher søket ditt