to kortermede hawaiiskjorter, de har samme trykk med hvite blomster, men skjortene er henholdsvis oransje og blå.

Hawaiiskjorte | Stort utvalg av billige og autentiske Hawaiiskjorter

De såkalte moderne hawaiiklærne, inkludert den fargerike og eksotiske hawaiiskjorten, kommer riktignok fra Hawaii, men er rettet mot de mange turistene som hvert år kommer hit for å surfe, bade og nyte den ville og eksotiske naturen og lokalbefolkningens gjestfrihet.

Hawaiiskjorten ble faktisk "oppfunnet" av en japansk immigrant i 1904 og ble populær da en lokal kinesisk forretningsmann tok opp ideen og begynte å selge hawaiiskjorter på strandpromenaden i Honolulu til spesielt surfere.

Mønsteret er opprinnelig polynesisk inspirert og finnes på skjorter, saronger, kjoler og hawaiishorts.

Det grafiske mønsteret på en hawaiiskjorte består ofte av et blomstermotiv eller en avbildning av lokal natur og fauna. Mønsteret varierer fra store, fargerike blomster til mindre blomster med enklere fargepaletter. Tradisjonelle blomster som hibiskus, plumeria og orkideer er vanlige i mønsteret.

Andre populære motiver er palmer, bølger, solnedganger, tropiske fugler og fisk.

Filter

Hawaiiskjorter

Hawaiiskjorten er en av de mest populære suvenirene fra Hawaii, sannsynligvis nest etter hawaiikransen (Hawaii Lei).

Den ikoniske Hawaiiskjorten, også kalt resortskjorte, var opprinnelig kjent som Aloha-skjorten, er et ekte Hawaii-symbol og gjenkjennes i nesten alle verdenshjørner. I tillegg er den kanskje en av verdens mest nyttige og anvendelige suvenirer.

I tillegg har hawaiiskjorten også blitt hyllet - og til og med glorifisert - i populærkulturen. Faktisk har skjortens fargerike design blitt så symbolsk at den er blitt hyllet i en vakkert illustrert bok, "The Aloha Shirt: Spirit of the Islands" av Dale Hope.

Så enten du har bodd på Hawaii-øyene, har besøkt Hawaii, skal på fest med Hawaii-tema eller bare en tur til stranden, er det på tide å finne frem din indre "uhane Hawai'i" og skaffe deg en fargerik Hawaii-skjorte.

Her er alt du trenger å vite om øygruppens mest kjente klesplagg: hawaiiskjorten.

Hva er en hawaiiskjorte?

Så hva er egentlig en hawaiiskjorte, og hvorfor er den et så viktig symbol på øylivet?

En hawaiiskjorte er en skjorte som ofte brukes til avslappede eller smarte, men uformelle anledninger. Skjortene har fargerike mønstre, noen ganger også tekst, og har vanligvis korte ermer, brystlomme og en liten krage.

En hawaiiskjorte er vanligvis laget av lette stoffer som bomull, viskose eller rayon. Disse stoffene er behagelige å ha på seg i det varme klimaet på Hawaii og gir god luftsirkulasjon.

Tradisjonelt ble hawaiiskjorter laget av bomull eller silke, men i dag er de ofte laget av syntetiske materialer som rayon eller viskose. Disse materialene gir skjortene en lett og luftig følelse, noe som passer godt til den avslappede og tropiske stemningen som hawaiiskjorter ofte symboliserer.

Den brukes tradisjonelt av menn, men også kvinner kan bruke den, og med det uendelige utvalget av mønstre finnes det en hawaiiskjorte for enhver smak.

Hawaiiskjortens historie

Hawaiiskjorten sies å ha blitt "oppfunnet" av en japansk immigrant i 1904, men ble populær da en lokal kinesisk forretningsmann tok opp ideen og begynte å selge hawaiiskjorter på strandpromenaden i Honolulu, særlig til surfere.

Motivene på de gamle hawaiiskjortene var alltid basert på surfing og strandliv, og alltid i sterke farger.

Den driftige forretningsmannen het Ellery Chun og drev King-Smith Clothiers & Dry Goods (en butikk i Waikiki). Lokale surfere og til og med turister elsket Chuns skjorter så høyt at han stadig solgte ut og laget flere.

I løpet av få år begynte store merkevarer og butikkjeder å kopiere Chuns Aloha-skjorte, og plaggene ble snart masseprodusert.

Den aller første reklamen for Chuns Aloha-skjorte dukket opp i Honolulu Advertiser i 1935.

Etter andre verdenskrig kom soldatene tilbake i hawaiiskjorter som et symbol på deres kjærlighet til Hawaiiøyene. Med turismeboomen på Hawaii på 1950-tallet ble skjorten stadig mer populær.

Hvorfor ble Aloha-skjorter til Hawaii-skjorter?

Betydningen av ordet Aloha går dypere enn bare en hilsen. Det er en måte å uttrykke varme og kjærlighet på, men Aloha er også en livsstil. "Aloha Spirit" eller "Aloha Way" er måten vi knytter oss til oss selv, andre og naturen på.

Navnet "Aloha-skjorte" kommer fra "Aloha-antrekket", som er en kleskode som var passende for fellesarrangementer. Aloha-antrekket handler blant annet om uformell påkledning, og med årene ble Aloha-skjorten kjent som Hawaii-skjorten på grunn av dens popularitet blant turister og besøkende fra hele verden.

Aloha-skjorten ble raskt et symbol på øyliv, ferie, eksotiske utflukter og fjerne land, og Hawaii har fortsatt en unik status som symbol på det ultimate eksotiske ferieparadiset. Derfor er skjorten i dag bedre kjent som hawaiiskjorten.

Hvem kan bruke hawaiiskjorte?

De aller fleste hawaiiskjorter er for menn, men som et av verdens mest inkluderende klesplagg kan alle bruke hawaiiskjorte! Hawaiiskjortene finnes i et uendelig utvalg av farger, trykk og størrelser, så alle bør kunne finne den perfekte hawaiiskjorten.

Hawaiiskjorter har blitt omtalt i media og populærkulturen ved flere anledninger, noe som har gjort dem til et retro-moteuttrykk, men de er også uformelle hverdagsklær for øyboere. Det er vanlig å se folk fra alle samfunnslag leve ut den hawaiianske livsstilen og lyse opp omgivelsene med en fargerik hawaiiskjorte.

I årenes løp har mange kjendiser blitt sett i hawaiiskjorte, fra Tom Selleck og Jon Lovitz til Jared Leto, Jack Black, Bruno Mars og Tom Hardy. Filmer som "Ace Ventura: Pet Detective", "Raising Arizona", "Runaway Bride", "Weekend at Bernie's", "True Romance", "From Here to Eternity", "Pineapple Express" og "Blue Hawaii" med Elvis har bidratt til å gjøre skjorten enda mer kjent verden over.

På festtema.no kan du få:

  • Hawaiiskjorter til herre
  • Hawaiiskjorter til damer
  • Hawaiiskjorter til barn

Hvor kan man kjøpe en Hawaiiskjorte

Hos Festtema kan du kjøpe hawaiiskjorter på nettet og få dem sendt over natten.

Vi har hawaiiskjorter i mange design, kvaliteter og prisklasser. De billigste hawaiiskjortene hos Festtema koster 200,- kr.

Pynt, dekorasjoner og tilbehør med Hawaii-tema

Hvis du trenger noe annet enn hawaiiskjorter med hawaiitema, har du kommet til rett sted. Her på Festtema har vi et stort utvalg av klær, tilbehør, pynt og dekorasjoner med Hawaii-tema.

"Hau'oli pōʻāwai"

Kategorier som matcher søket ditt