Bast skjørt | Kjøp billige hawaiiskjørter & ekte bastskjørt her

Det opprinnelige navnet på et hawaiiskjørt er 'ku'u poʻo.

Hvis du skal på hawaiisk temafest, husk at alle ser bra ut i et bast skjørt. Hvem har vel ikke drømt om å besøke tropiske Hawaii, sitte på stranden iført skjørt og bare nyte livet og en iskald Pinacolada?

Vi har mange forskjellige typer bast skjørt; for barn, for voksne, i korte og lange modeller. Uansett hva slags bastskjørt eller hawaiiskjørt du er ute etter, finner du det her hos Festtema.no.

Fullfør hawaiikostymet ditt med en av våre mange vakre hawaiikranser, blomster til håret eller en kokostopp.

>- MALOHA!

Filter

Hawaiiskjørt

Hawaiiskjørt er en fellesbetegnelse for den typen skjørt som har sin opprinnelse i Polynesia. Tradisjonelle hulaskjørt ble opprinnelig laget av naturmaterialer som gress eller bark fra planter. Den typen gress som ofte ble brukt, kalles "lauhala" og er laget av pandanustrær.

Noen tror kanskje at hawaiiskjørt er laget av palmeblader fordi de forbinder Hawaii med tropiske palmer og den frodige vegetasjonen på øyene. Palmeblader brukes faktisk til å lage noen typer skjørt i visse kulturer rundt om i verden, men de er ikke det tradisjonelle materialet for hawaiiskjørt.

Hawaiiskjørtets popularitet henger trolig sammen med Hawaii-øyenes eksotiske image som drømmedestinasjon for turister fra hele verden. I virkeligheten er det ingen grunn til at det skal hete hawaiiskjørt og ikke bare skjørt!

I dag er de aller fleste skjørt laget av plast eller papir, noe som gjør dem billigere og mer holdbare. Til gjengjeld fås de nå i et utall farger og med "blomsterkant" og andre dekorasjoner.

Viktig når du kjøper hawaiiskjørt

Når du kjøper et hawaiiskjørt, enten det er på Festtema eller et annet sted, er det noen detaljer du bør være oppmerksom på, spesielt når det gjelder størrelsen på skjørtet, for one-size er ikke bare one size!:

1 - skjørtets mål

Vanligvis oppgis her et centimetermål, som er lengden på skjørtet. Dette kan selvfølgelig være relevant, men det er mye viktigere at du kjenner midjemålet på skjørtet.

De fleste hawaiiskjørt er nemlig laget med strikk i livet, så hvis du ikke er forsiktig, risikerer du å ende opp med et langt skjørt med "kort" midje.

Andre skjørt er laget med borrelås, og denne typen skjørt har enda mindre plass til å falle ut.

2 - Hvordan er skjørtet laget (åpent eller lukket)?

Igjen er det midjen som er avgjørende, ettersom både strikk og borrelås gir naturlige begrensninger på brukerens midjemål.

For optimal fleksibilitet kan du velge et åpent hawaiiskjørt. Dette er et skjørt der "bysten" er sydd på en lang snor, slik at linningen på skjørtet fungerer som et slips som brukeren knytter selv. Disse er vanligvis litt dyrere, men gir nesten ubegrenset fleksibilitet, og hvis skjørtet er for stort, kan du ganske enkelt klippe av litt av "bustelen" i endene og få et skjørt tilpasset dine personlige mål.

3 - Hva er hawaiiskjørtet laget av?

Originalen er som nevnt laget av bast, som du kanskje kjenner igjen fra kurver, noe som gir et stivt og tett skjørt med en autentisk knasende lyd når du beveger deg.

Hawaiiskjørt laget av plast er vanligvis "myke", og hvis de er for billige, er skjørtet ikke tett, noe som kan gi en følelse av nakenhet. På den annen side er de mer solide når det gjelder bruk, og kan for eksempel oppbevares og brukes til barnas utkledningsboks.

Hawaiiskjørt av papir er et godt alternativ til de ekte bastskjørtene. De er stivere, har en litt knasende lyd og kan lages i akkurat den rette narturfargen. Til gjengjeld er de ikke så lette å oppbevare og gjenbruke, da "sugerørene" sprekker eller krøller seg hvis de kastes i en utkledningskasse.

Vi har også raffiaskjørt laget i Raffina. Raffina er et naturmateriale basert på fibre fra Raffina-palmen.

Bastskjørt i mange farger og lengder

Hos festtema har vi mange forskjellige modeller å velge mellom, så uansett hvilken stemning eller stil du er ute etter, har vi et raffiaskjørt som passer.

I vårt sortiment finner du blant annet

  • Fargerike Hawaiiskjørt i flere farger
  • Ensfargede skjørt i gult, grønn, blått, rosa, lilla og natur (beige)
  • Korte raffiaskjørt
  • Lange bastskjørt
  • Billige hawaiiskjørt i plast
  • Autentiske raffiaskjørt i Raffina
  • Hawaii-skjørt vakkert dekorert med hawaiiske blomster

Hvor kan jeg kjøpe hawaiiskjørt?

Hos Festtema kan du kjøpe hawaiiskjørt og raffiaskjørt hele året. Vi har et stort utvalg av hawaiiskjørt til både voksne og barn og kan levere over natten.

Hvis du trenger andre varer med Hawaii-tema, kan vi selvfølgelig ta oss av det også. For eksempel hawaiiskjorter, kjoler, shorts og hawaiikranser, samt alle dine favorittdekorasjoner, dekorasjoner og engangsservise med hawaiitema.

Kategorier som matcher søket ditt